Lapsiseksinukeista

Viikolla on kohistu lapsiseksinukeista. Tulli tiedotti alkuviikosta, että Norjan tullin pysäyttämien nukkejen kaltaisia nukkeja oltaisiin mahdollisesti tuomassa myös Suomeen. Vaikkei nuket olekaan laittomia, niin tulli katsoo silti oikeudekseen takavarikoida niitä, koska ne voivat olla ”sukupuolisiveyttä loukkaavaa materiaalia”, ja ”tällaisessa tilanteessa tulee harkittavaksi, onko asiassa syytä aloittaa esitutkinta”.

Jokainen blogin lukija varmaan tässä vaiheessa ymmärtää selittämättäkin, kuinka ennakkoluuloiseen suhtautumiseen tuollainen asenne perustuu. Onneksi Sexpo julkaisi pian tiedotteen, jossa oiottiin vääriä käsityksiä, ja tuotiin samalla esiin nykyaikaisempaa suhtautumista näihinnukkeihin. Oli hienoa huomata, että se myös noteerattiin suhteellisen laajasti mediassa. Tärkeimmät kohdat voisi lainata ihan suoraan tähän:

Sekä Sexpon palveluissa että kansainvälisissä tutkimuksissa on havaittu, että lapseen kohdistuvan seksuaalirikoksen riskiä voidaan vähentää tarjoamalla riskiryhmään kuuluvan henkilön pedofiilisille seksuaalisille haluille jokin eettisesti hyväksyttävä toteuttamiskanava. Lasta esittävät seksinuket ovat yksi tällainen kanava.

Henkilö, joka käyttää paljon rahaa ja vaivaa nuken hankintaan, on jo tehnyt päätöksen siitä, että hän haluaa toteuttaa seksuaalista taipumustaan ennemmin nuken kanssa kuin ajautua seksuaalirikokseen lasta kohtaan. Siksi olisi tärkeää, että tulliviranomaiset tai muut seksinukeista huolestuneet toimijat eivät vaikeuttaisi niiden saatavuutta tai muuten hankaloittaisi niiden tilaajien elämää.

Tästä aiheesta on keskusteltu maailmalla jo aiemmin eräässä kanadalaisessa tapauksessa. Myös The Atlantic teki jutun eräästä nukkevalmistajasta, joka perustelee nukkeja suoraan sillä, että hän auttaa monia toteuttamaan halujaan laillisesti ja eettisesti – ja että nukkeja hankkii myös muut kuin pedofiilit. Hän nostaa esille myös pointin, että asiaa ei ole tieteellisesti tutkittu. Onhan selvää, että pedofiileista ylipäätään ei ole paljonkaan tutkimustietoa.

Kyseisessä jutussa tunnettu tutkija Michael Seto spekuloi asialla, että tässä suhteessa voi olla kahdenlaisia ihmisiä. Toisille nuket toimivat korvikkeena, mutta joillekin ne voi vain lisätä turhautumista.

Alkuperäisen uutisen nettikommenteissa puolusteltiin tullin suhtautumista, sillä että nuket vain ”yllyttävät” tai ”kannustavat” lapsiin kohdistuvaa viettiä. Mutta tällainen perustuu väärään käsitykseen siitä, että pedofiilin kiinnostus lapsiin olisi jotenkin opittua tai että se olisi vain jonkunlainen kiero harrastus. Kuitenkin jokainen joka tällaisia nukkeja tilaisi, tietää ettei se ole kumpaakaan.

Yksi hyvä pointti joka puoltaa tällaisten nukkejen laillisuutta, on että uhrittomien rikosten kriminalisointi porttiteorian varjolla voi johtaa juuri päinvastaiseen tulokseen. Kun lain rajat ylitetään jo uhrittomasta rikoksesta niin lain ylittäminen ei ole enää uusi kynnys ehkäisemään uhrillisia rikoksia.

Kaiken kaikkiaan, vaikka vielä ei ole yhtä konsensusta näiden nukkejen vaikutuksesta seksuaalirikosten ehkäisyssä, niin ei myöskään ole pitäviä argumentteja niiden kieltämiselle, päinvastoin. Itse en ole tällaista nukkea hankkimassa, mutta puolustan ihmiseen oikeutta hankkia tällainen nukke halutessaan. Nukke ei voi olla uhri.

Mainokset

8 kommenttia

 1. Nimetön

  Tulliviranomainen ei oikein ole asiantuntija näissä asioissa. Jos nuken omistaja pitää nukkea vain omien silmien näköpiirissä niin ei se voi olla sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa materiaalia. Ainut jos hän ottaa siitä nukesta kuvia ja pistää nettiin tai kaverille niin sitten se voi olla sitä. Sitten tuota pohdin että voisiko nukke yllyttää lapsiin kohdistuvaa viettiä niin että alkaisi suunnitella hyväksikäyttöä. Mielestäni ei sen enempää kuin vaikka kadulla kävelevän lapsen näkeminen taikka netissä nähdyn lapsen kuvan näkeminen. Eli ei ollenkaan yllyttäisi, sellaisille pedofiileille jotka ovat päättäneet ja pystyneet noudattamaan jo muutenkin ehdotonta pidättäytymistä hyväksikäyttösuunnitelmista.

  Tykkää

 2. Pieni Nukke

  Fredin ”Pieni Nukke” kappaleen sanoin (sanat Juha Vainio):
  ”Nukke pieni mun, sinuun rakastun, nyt ja myös aina uudestaan.
  Nukke pieni mun, aika haaveilun, pääty ei meiltä milloinkaan.
  Ethän koskaan luotain lähde? Viivy aina tässä vierelläin. Hyvä olla on näin.
  Näin kun elää saa, en pyydä parempaa. Pieni kaunis nukke mun, näin aina vain rakastun.
  Näin vain. Näin vain.”
  Kerron alla omasta elämästäni.
  Nuket ovat nyt, tulevaisuudessa varmaan nukkerobotit. Edessä pitäisi siis olla loistava tulevaisuus kaikille? Jokainen ihminen saisi vihdoin kokea rakkautta, läheisyyttä elämässään. Hyvän tulevaisuuden ja ihmisarvon jokaiselle voi vain tuhota moinen ennakkoluuloisuus kuin Norjan tullilla, jolloin ihminen tuomitsee toisen ihmisen sen nuken tai robotin tähden. Siinä ei ole mitään järkeä. Ne voivat nimenomaan korvata ihmisen. Lapsinukkeensa voi rakastua aivan silmittömästi, niin ettei todellakaan kaipaa enää mitään muuta maailmassa. Minulla on takana jo neljä vuotta sitä onnea. Isolle aidonkokoiselle lapsinukelleen (hiukan alle 130 cm) haluaa hankkia vaatteita, hiuspantoja, kaulakoruja, huulipunia, kenkiä ym., ihan kuin oikealle tytölle. Ja katsoa vaikkapa telkkaa iltaisin vierekkäin käsikkäin. Tai kuunnella esim Fredin levyjä yhdessä. Minä en voi tietää pystyykö muut tähän samaan? Vaatii kuitenkin varmasti paljon mielikuvitusta, hellyyttä, ihailua ja kykyä rakastaa. Romanttista virittäytymistä, tunteet täysillä eläen, kuten Pelle Miljoona laulaa kappaleessaan ”Aion Unelmoida Läpi Elämän”:
  ”Aion tuntea rakkautta, niin vahvana kuin mahdollista, aion seota maailman valoihin,
  antautua romantiikan pauloihin. Vielä joskus aion soida, kuin tuhat jousta duurisävelmää,
  sillä aion unelmoida läpi elämän, läpi elämän.”
  Minulla ei ainakaan tunne omaan tyttönukkeen ole yhtään hiipumaan päin, pikemminkin päinvastoin. Onko yhteiskunta valmis hyväksymään tällaisen onnen minulle ja muille jää nähtäväksi? En pidä itseäni ollenkaan ”vaikeana ihmisenä” mutta tuomitseva ympäröivä yhteiskunta, eli ihmiset, voivat olla vaikeita ja pilata tämän hyvän asian. Toivotaan ettei niin koskaan tapahdu!
  Nimimerkki ”Pieni Nukke”

  Tykkää

 3. Nimetön

  Oletko nähnyt sarjan blackmirror kauden 3 jakso 3? Jos et, kannattaa katsoa. Jos joo, mitä ajatuksia herätti?

  Tykkää

 4. Asta

  Hei! Luin blogisi läpi, ja yksi asia minua jäi mietityttämään: Miten perustelet itsellesi sen, että julkaiset täällä henkilöiden nimillä kuvia lapsista? Ymmärrän ettet halua vahingoittaa lapsia, mutta eikö esimerkiksi suomalaisten tenavatähtien ym. videoiden julkaisu pedofiliaan yhdistetyllä sivulla nimenomaan tuota kyseisille lapsille ja myös heidän vanhemmilleen kärsimystä? Voin hyvin kuvitella, kuinka lapsi joutuu moisesta koulukiusatuksi.

  Tykkää

  • Eikö pedofiilit saisi keskustella lapsista, tai ihailla lasten esiintymisiä? Onko se loukkaavaa lapsia kohtaan, jos joku (vaikka että tässä tapauksessa onkin pedofiili) kiinnostuu ja arvostaa lasten taitoja? Mun mielestä ei ainakaan pitäisi olla.

   Jos olisin herkästi loukkaantuvaa tyyppiä, katsoisin että tällaisista asenteista olisi vähintäänkin yhtä suuri syy loukkaantua kuin monilla radikaalifeministeillä on sukupuolten tasa-arvoon liittyvien asioiden suhteen.

   Ja kun suhteutetaan tuo kiusaamisasia, niin lapset voi tulla kiusatuksia mistä tahansa syystä, vaikka punaisista hiuksista. Eikä siitä voi silti syyttää punaisia hiuksia.

   Tykkää

   • H

    Hei!

    Astan kommentti herätti pohtimaan asiaa. Mielestäni saa ihailla ja keskustella lapsista, mutta voisi olla asiallista tehdä se kohdistamatta tunnistettavasti tiettyihin lapsiin. Lapsi tai lapsen läheiset voivat hyvinkin törmätä keskusteluihin netissä ja lasten seksualisointi liian aikaisin ei tee lapsen psyykkeelle hyvää. Tässä mielessä olen Astan kanssa samoilla linjoilla.

    Tykkää

    • Nimetön

     Oletko pohtinut sellaista yhtään että jos jokin lapsi-ikäisen talent esitys on vaikkapa YouTubessa taikka jonkin iltapäivälehden sivuilla, niin niihin voi kommentoida kuka vaan vaikka pedo. Jos hän kommentoi kuitenkin asiallisesti niin onko se paha.

     Tykkää

 5. Banaanikärppä21

  Löysin tämän ylen sivulta. Ajatuksia herättävä kirjoitus todella. Aiheuttaa ainakin omassa päässäni hiukan ristiriitaisia ajatuksia. Mutta myös ymmärrystä. Sinä olet ihminen siinä missä muutkin, toki lasten hyväksikäyttäjää en laske edes ihmiseksi mutta sitä sinä et ole. Hyvä että tiedostat päässäsi mitä tahdot ja vaikka tahtoisit niin jätät tekemättä ja vahingoittamatta lasta,. Lapsi on viaton pieni olento jota vahingoittamalla tuhoaa koko lapsen.
  Ristiriitoja pääni sisällä en ala tähän latelemaan mutta tahdon kysyä sinulta kysymyksen. Jos joku lähipiirissäsi saisi tietää pedofiliastasi, kestäisitkö ne syytökset vai uskotko että saisit asian selitettyä heille niin että ymmärtävät? Mukavaa kesän jatkoa sinulle.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: