Satoja ja puolikkaita miljoonia

Hallitus esittää vuoden 2017 budjettiin 50 miljoonan euron suuruista kriisipakettia. Tämä keskimäärin noin tuhannen euron lisätuki on varmasti hyvin perustein nähty tarpeelliseksi Suomen noin 50000 maatilalle.

Samoihin aikoihin Helsingin kaupunginvaltuusto päätti lähes yksimielisesti rakentaa 260 miljoonalla eurolla Kruunusillat, jotka palvelevat Laajasalon kaupunginosaa, jossa tulee ilmeisesti asumaan noin 36000 ihmistä tulevaisuudessa. Hanketta ei pidetä taloudellisesti kannattavana, mutta siitä tulee Suomen pisimpänä siltana hieno kaupunkikuvallinen elementti.

Pelastakaa lapset ry, Sexpo, Åbo akademi ja Kriminaalihuollon tukisäätiö ovat yhteistyössä hakeneet 0,6 miljoonan euron tukea lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ehkäisevään hankkeeseen. Tarkoitus on tarjota apua suomen noin 40000 pedofiilille, jos nämä kokevat halujensa kurissa pitämisen vaikeana. Rahoitusta on haettu jo vuosia, mutta sitä ei ole saatu.

Tein kuvaajan josta käy ilmi minkä verran yhteiskuntamme päättäjät ovat valmiita panostamaan minkäkinlaisiin hankkeisiin:

kustannusgraafi

Kyse ei siis selvästikään ole rahasta. Rahat tuollaiseen hankkeeseen löytyy varmasti, jos asenne olisi kohdallaan. Mielikuvat pedofiileista kieroine motiiveineen estävät päättäjiä hyväksymästä järkeviä ratkaisumalleja hyväksikäyttöongelmaan. Mutta minkäs teet, jos tavallinen ihminen törmää pedofiliaan vain rikosuutisissa?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: