#sannigate

Viikolla nousi pienimuotoinen somehaloo siitä, kun pop-laulaja Sanni julkaisi videon Vahinko-nimiseen kappaleeseen. Videossa fanit laulavat kappaletta kameralle: ”Jos haluut testaa mua yhen kerran vaan, mulla on mesta mihin mennä”. Kuten usein tällaisissa kohuissa, kovimmat paheksujat eivät ole edes nähneet koko videota. Videolla esiintyy kymmenittäin kaikenikäisiä faneja, joista muutama on selvästi alakouluikäisiä. Nämä vilahtelevat siellä täällä muutaman sekunnin verran kerrallaan, eivätkä ole mitenkään pääosassa videossa.

Ainakaan omasta mielestäni tätä videota ei voi tulkita niin, että tässä on haluttu kokeilla rajoja laittamalla lapset laulamaan jotain epäsopivaa. Lapset ihan yleisesti ottaen lauleskelevat lauluja, joita kuulevat radiosta. Sellaisena minäkin tämän näen: lapset laulamassa Sannin kappaletta, en lapsia laulun kertojana. Muunlainen tulkinta on vähintään tarkoitushakuista, vaikka toki voi ymmärtää, että tästä voi saada epämiellyttäviä mielleyhtymiä.

Monen pelko varmaankin on, että tästä saa pedofiilit taas yllykettä itselleen. Tätä videota ei kuitenkaan voi pitää mitenkään erityisenä tässä suhteessa. Youtube on täynnä lapsia laulamassa pop-covereita, vlogaamassa ja tekemässä voimisteluvideoita. Pedofiileille löytyy aivan varmasti nykyaikana silmäniloa siinä määrin, että voi helposti valita vain mieleisensä. Eikä se tarkoita pahoja aikeita ketään kohtaan.

Koko kohua leimaa se, että keskustelua käydään mielikuvilla, mutta itse asiaa ei uskalleta mainita tai edes tosiasiassa ajatella loppuun saakka. Kyse on kuitenkin jokaiselle keskustelijalle pedofiliasta. Jos ei paheksu tätä videota, puolustaa pedofiliaa. Jos puolustaa, niin se näyttää siltä, ettei ota pedofiliaa vakavasti – mutta tässä sekoittuu taas kerran käsitteet lasten seksuaalinen hyväksikäyttö ja pedofilia.

Tämäkin kohu olisi sammunut ennen alkamistaan, jos pedofilia ei olisi niin suuri tabu ja asiasta olisi puhuttu suoraan. Nyt tämä kohu on seksualisoinut nämä lasten esitykset laajemmin kuin itse video olisi koskaan pystynyt. Eikä pedofilia hävinnyt maailmasta vaikka sitä kuinka paheksuttiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: