Pedofiliaa terveystiedon tunnilla

Eräs blogin lukija lähetti jokin aika sitten pari kuvaa nykyään käytössä olevasta lukion terveystiedon kirjasta, kohdasta jossa käsitellään pedofiliaa.

Näistä käy hyvin ilmi se nykytila, mitä pedofiliasta virallisissa yhteyksissä kerrotaan, tai minkälaista tietoa ylipäätään on saatavilla. Ainoa asiayhteys on lasten hyväksikäyttö ja pedofilia samaistetaan tähän mitenkään sitä perustelematta. Pedofiliasta puhutaan leimaavassa sävyssä ilman, että se perustuu minkäänlaisiin faktoihin. Mistä muusta ihmisryhmästä voi koulukirjoissa tehdä näin leimaavia väitteitä tosiasioihin perustumatta?

Miksi näin tehdään? Pedofiilit ole mitenkään marginaalisen pieni ryhmä, vaan sen yleisyys on saatavilla olevan nykytiedon mukaan samaa luokkaa kuin homoudella. Eikä hyväksikäyttäjistä suurin osa edes ole pedofiileja, erityisesti lukioikäisten kohdalla. Syynä tuskin on muu kuin ajattelemattomuus ja tietämättömyys.

Miltä tuntuu nuoresta pedofiilista, joka on todennäköisesti jo huomannut kiinnostuksensa lapsiin, ja lukee tätä koulukirjastaan? Tällainen esitystapa ei tarjoa mahdollisuutta, että pedofiilisesti suuntautuneella olisi muunlaisia ajatuksia lapsista kuin hyväksikäyttö. Millaisen viestin yhteiskunta antaa tällaiselle nuorelle, joka ei ole välttämättä vielä muodostanut selvää suhtautumistapaa näihin tunteisiin? Eikö olisi parempi korostaa hellyyden ja ihailun tunteita?

Onneksi nuoret ovat kuitenkin suhteellisen fiksuja. Kysyin mielipidettä eräältä 16-vuotiaalta lukiolaispedofiililta, jonka terveystiedon kurssilla tämä tulee vastaan. Vastaus oli: ”Voi itse herra S**t*n*n v*tt* mitä yleistystä!”

Mainokset

3 kommenttia

 1. Mikko

  Tuossa tekstissä ei ole mitään vikaa: vika on pikkupedarin päässä, kuten sinun. Kaiva herne nenästä ja myönnä olevasi sairas.

  Tykkää

 2. Mielestäni on todella surullista, että koulukirjassa julkaistaan myös näin virheellistä tietoa. Muutenkin lasten seksuaalinen hyväksikäyttö ja pedofilia sekoitetaan toisiinsa liian usein.

  Tykkää

 3. Seppo

  Mielestäni olisi kannattavaa kampanjoida opetusministeriötä viemään terveystiedon opetussuunnitelmaan eräs näkökulma, jolla voidaan todella estää lapsiin kohdistuvaa hyväksikäyttöä: Kuinka toimia ja käsitellä tilannetta, missä nuori itse havaitsee olevansa poikkeavalla tavalla kiinnostunut lapsista, ja kuinka kohdata seksuaalisuutensa terveellä tavalla vahingoittamatta lapsia ja syyllistymättä rikoksiin. Jos tämän blogin ylläpitäjällä on intoa pistää aluille adressi asian puolesta, niin lupaan allekirjoittaa sen. Tällaisen opetustavan lisääminen kouluihin kuvittelsi olevan myös kaikkien vanhempien, erityisesti näiden netti-vigilannttien tavoitteiden mukaista. Tarkoituksena on kuitenkin viimekädessä ehkäistä lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia. Tämä olisi todellista edistystä. Tosin ottaen huomioon yllä olevan kommentin, voi hyvinkin olla, ettei näitä pedofiilinmetsästäjiä juuri kiinnosta, koska heille taitaa olla tärkeintä pedofiilien metsästys, ei niinkään lastensuojelu.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: