Aamulehden juttu

Viime sunnuntaina julkaistiin vihdoin pedofiliaan liittyvä juttu, johon allekirjoittanutta on haastateltu. Juttua edelsi pitkä kuumottelu keväältä saakka, uskallanko tavata tuntemattoman toimittajan henkilökohtaisesti. Onneksi kuitenkin uskalsin, koska juttu on hyvä, hienosti kirjoitettu ja esittää asian vääristelemättä ja ennakkoluulottomasti. Nissisen näkemykset vielä paikkaavat kommenteilla, jotka olisivat voineet vaikka omasta suustani tulla.

Toivottavasti tämä juttu auttaa osaltaan hälventämään ennakkuuloja ja perusteettoman epäreiluja mielikuvia pedofiileista.

Pedofiliasta on kirjoitettu myös muualla mediassa. Tehy-lehdessä haastatellaan Hannu Lauermaa, mutta tässä mennään metsään parissa kohdassa. Vasta-aineteoria useamman miespuolisen veljen tapauksessa koskee tietääkseni vain homoseksuaalisuutta. Myös lapsena koettu hyväksikäyttö pedofilian riskitekijänä on enimmäkseen myytti, jolla ei ole juuri empiiristä tukea – korkeintaan hyväksikäyttäjäksi tulemisen osalta asiaa on ylipäätään tutkittu. Juttu kuitenkin nostaa esille taas pointin, että pedofiileille ei osata tarjota apua, ja ennaltaehkäisevää hoitoa ei ole tarjolla.

Samaan aikaan toisella mantereella on myös oltu avoimena pedofiliasta. Salon.com sai kohahduksen aikaan, kun eräs pedofiili kirjoitti pitkän esseen omasta näkökulmastaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: