Tieteen popularisointia

Saksassa järjestettiin konferenssi, jonka aiheena oli pedofiliaan liittyvät neuraaliset mekanismit (termi oli oma käännös). Ilmeisesti järjestäjänä oli saksalainen NeMUP-projekti, joka toimii Dunkelfeld-projektin yhtydessä. Tuoreita tuloksia popularisoitiin myös lehdissä:

Berliner Morgenpost: Pädophilie erkennt man an Reaktion des Gehirns

Tutkijat kuvaavat jutussa tuloksia virstanpyväänä tutkimuksessa: tulokset osoittavat, että pedofilia voidaan tunnistaa aivojen reaktioista ja että se on yksi ihmisen seksuaalisuuden muoto, jonka on empiirisesti todettu olevan olemassa.

Vaikka pedofilia voidaankin todeta magneettikuvauksessa, niin sen perusteella ei voi vielä päätellä, tuleeko henkilöstä hyväksikäyttäjä. Nämä ovat kaksi erilistä ja erilaista ongelmaa. Hyväksikäyttäjillä havaitaan selvästi erilaista käyttäytymistä kuin muilla, kuten mm. huonompi kyky hallita tunteitaan.

Tulosten mukaan pedofiileilla on 40 prosentilla masennusta ja 25 prosentilla ahdistuneisuutta, mikä on selvästi enemmän kuin verrokkiryhmillä. Myöskään syytä pedofilialle ei vielä tiedetä, vaan edelleen on monta hypoteesia, joista mikään ei yksinään ole selittävä tekijä.

Juttu linkittää myös vanhempaan artikkeliin, jossa on henkilökohtainen näkökulma ja taustaa PPD-projektista. Haastateltava pedofiili muistuttaa konkreettisesti siitä, kuinka pedofiilillakin voi olla ennakkoluuloja pedofiilejä kohtaan, koska asia voi olla niin hankala sisäistää, eikä asiasta puhuta.

Tuloksista kertoo myös Tagesspiegel ja Berliner Kurier.

Saksassa tunnutaan olevan harvinaisen hyvin perillä näistä asioista, ja siihen liittyen voin mielelläni kertoa myös PPD-projektin perustajan Klaus Beierin haastattelusta Süddeutsche Zeitungissa. Projekti on alkamassa ottaa myös nuoria 12-vuotiaasta alkaen mukaan omiin ohjelmiinsa, koska kiinnostus lapsiin alkaa heti murrosiässä. Beier myös peräänkuuluttaa avoimempaa suhtautumista pedofiliaan, jotta nuoret uskaltaisivat kertoa asiasta vanhemmilleen.

Mainosvideo aiheesta: https://www.just-dreaming-of-them.org/

Mainokset

2 kommenttia

  1. Nimetön

    jatka blogin kirjoittamista, autat enemmän kuin uskotkaan…

    Tykkää

    • Kiitos positiivisesta kommentista. Jos tulee mieleen jotain mielenkiintoisia ideoita tai näkökulmia, joista kirjoittaa, niin saa antaa vinkkejä vaikka sähköpostilla.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: