Alice Day

25. huhtikuuta oli Alice Day, joka tuntuu herättäneen jonkun verran huomiota tänä vuonna. Netissä on kierrellyt kiertokirjeitä, joissa varoitellaan tästä päivästä, jona pedofiilit juhlisivat ylpeinä lasten raiskaamista ja hyväksikäyttöä. Tämä vaikuttaa kyllä melko huomiohakuiselta liiottelulta.

Todellisuus on kuitenkin hieman vähemmän raflaava. Harva nykypäivän lapsista kiinnostunut on edes kuullut tuosta päivästä, saati että se olisi niin yleisesti vietetty tapahtuma, että sen takia olisi syytä pitää lapset sisätiloissa.

Itse kuulin tästä päivästä ensimmäisen kerran 90-luvun lopulla eräällä postituslistalla. Huhtikuun 25. on kerrottu olevan se päivä, jolloin Lewis Carroll tapasi 4-vuotiaan Alice Liddelin enimmäistä kertaa, ja tämän kuuluisan lapsiystävyyden kunniaksi oli valittu juuri tämä päivä. Listalla lainattiin Roy Aspin kirjasta kuvausta tästä ensitapaamisesta:

Sitten hän istui heidän kanssaan [kolme sisarusta], kertoi heille hassuja tarinoita, teki koomisia piirroksia ja jätti heidät ihmetyksen valtaan. Sinä iltana hän kirjoitti päiväkirjaansa: ”Merkitsen tämän päivän valkoisella kivellä.” Valkoinen kivi merkitsi intensiivistä tunnetta. Vaikka kaikki kolme ilahduttivat häntä, niin juuri keskimmäinen siskoista, nelivuotias Alice, oli se joka lumosi hänet täysin.

Joku oli nimennyt vuoden 1997 huhtikuun 25. päivän Pedo Pride Dayksi, ja sittemmin joku toinen keksi nimittää tätä päivää suoraan Alice Dayksi. Muut innostuivat ajatuksesta, ja uusi nimi vakiintui. Useimmat kertoivat viettävänsä tätä päivää olemalla jollain tapaa häpeämättä itseään, viettämällä aikaa tuntemiensa lasten kanssa, tai ehkä jopa tulemalla ulos kaapista jollekin.

Pienen etsimisen jälkeen löytyi vielä sivusto, jossa tuo päivä alunperin lanseerattiin. Sen mukaan tarkoitus on ollut ”tehdä pieniä rohkeuden eleitä ja vaatia itselleen elämä”. Seuraavaksi vuodeksi lanseeraaja toivoi kirjekampanjaa päättäjille.

Ainakin siis kirjoitetun historian perusteella nämä kiertokirjeet näyttävät aika paljon liioitelluilta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: