Lapsirakkaita herrasmiehiä ja vihaa

Joku on päättänyt taas tehdä provosoivan ryhmän Facebookiin nimellä Lapsirakkaat herrasmiehet. Tämä sivu on ollut nyt muutaman päivän olemassa ja siinä on julkaistu muutama lasten kuva positiivisten ja aivan viattomien kommenttien kanssa.

Sivu on jo nyt linkitetty ties minne paikkoihin, mukaanlukien pedofiilijahtaajien ryhmiin ja MV-lehteen. Ei tietysti yllätä, että reaktiot ovat epäileviä ylläpidon motiivien suhteen, mutta kommentoinnin taso on hämmästyttävä. Puolet on tietysti juuri näitä ryhmään liittyneitä kieli poskessa kirjoittavia provoilijoita, mutta toinen puoli näyttää olevan lähes tyhjästä provosoituvaa sorttia.

Nämä provosoituneet ovat ainoita, jotka kommentoivat kuvia seksuaaliseen sävyyn. Silti nämä syyttävät ryhmän jäseniä pedofiileiksi. Kommentit ovat pelkkää vihaa ja joukossa on suoranaisia tappouhkauksia. Aivan kuin olisi ilmiselvää, että ryhmän jäsenet olisivat jonkinlaisia paatuneita lastenraiskaajia, jotka vain ilkkuvat yleisölle, joka ei voi tehdä mitään.

Mikä homman taustalla on? Ennakkoluulot, pelot, viha? Se, että ei näe eroa lasten hyväksikäyttäjien ja pedofiilien välillä on varmasti tietämättömyydestä johtuvaa ennakkoluuloa. Ja ennakkoluulojen takia tuollainen ryhmä pelottaa. Mutta näillä kommentoijilla ei tunnu olevan pyrkimystäkään ymmärtää asiaa. Tällaisen kommentoinnin taustalla on vain vihaa.

Halu vastsustaa lasten hyväksikäyttöä on tietysti hyvä ja kannatettava tavoite. Mutta tällainen epärationaalinen viha on vain omiaan kärjistämään keskustelua ja leimaamaan asiallisetkin mielipiteet asiattomiksi. Se ei hyödytä ketään. Tällainen äärisuhtautuminen vain estää puhumasta asiasta, josta pitäisi pystyä puhumaan.

Mainokset

4 kommenttia

 1. Ehkä tuo svu on testi miten ihmiset reagoi. Toisaalta en tiedä perustajan tarkoitusperiä. Yhteen kommenttiin kiinnitin huomiota jossa joku väitti ettei kuvien käytölle ole lupaa. Itsekin lisäsin joku aika sitten omaan blogiini kuvakarusellin jossa oli jo yksi lapsimallin kuva. Mutta sitten poistin sen koska en tiedä noista lain kiemuroista ja en ole vielä jaksanut ottaa selvää. Ehkä myöhemmin. Vois kuvitella että facebookissa on olemassa aikusten nais ja miesmallien sivustoja/ryhmiä ja samaan syssyyn vois kuvitella että niihin ei varmaan kukaan reagoi tuolla tavalla kuin tähän kyseiseen ryhmään. Sitten tuosta ryhmästä joka näkyy kaikille niin Onhan se totta että jokainen voisi katsella niitä mallien kuvia omassa olohuoneessa niin ettei siintä katselemisesta kerro maailmalle ja näin paljon turvallisempaa. Mutta kuten sanoin alussa niin olipa tuo aika hyvä testi nähdä miten muut ihmiset reagoisi jos pedofiili haluisi tulla kaapista ulos ja näyttää avoimesti mistä tykkää.

  Tykkää

  • Tuusulan Ukko

   Erityisesti ”Mitä V—a” laatujulkaisu on levittänyt tietoa tästä ryhmästä. Ja kun käsittää sen julkaisun tietoihin uskovien, en ihmettele näiden palautteiden määrää. Lisäksi MV on väittänyt, että ”pedofiilien puolesta” nimisen fb-ryhmän takana olisivat samat ylläpitäjät. Se ei ole kuitenkaan mikään provo, vaan alun perin asialliseksi tarkoitettu ryhmä, käykää vaikka katsomassa.
   Hysteria on taas ikävä kyllä kasvamassa ja jos haluat kiusata kaapuriasi ja jopa tuhota hänet, niin ”levitä kuvaa ja sanaa, että hän on pedofiili…”

   Tykkää

   • Hysteria kasvaa, mutta uskon kyllä että tuo on vain pieni vähemmistö joka on noin provosoituvaa sorttia. Onhan heilläkin varmaan omat syynsä, miksi noin tarkoitushakuisesti provosoituvat. Mutta suuttumuksen pohjalla on silti varmasti ennakkoluulot, joiden ansiosta ei osata erottaa pedofiliaa ja hyväksikäyttäjää eri asioiksi. Mutta valitettavasti tuokin ryhmä lopulta vain vahvistaa ennakkoluuloja ennemmin kuin poistaa niitä.

    Pedofiilien puolesta oli tietääkseni alunperin puhdas provo, mutta sitten se kääntyikin asialliseksi. Ehkä tämäkin ryhmä voisi kääntyä samalla tavalla?

    Tykkää

 2. Asta

  Kaikki sympatiani pedofileille, säälin kyseisiä henkilöitä vilpittömästi. Mielestäni esimerkiksi piirrosten ja / tai seksinukkejen kriminalisointi on väärin, ja olen täysin samaa mieltä siitä, että pedofiliaan liittyviä tabuja tulisi purkaa.

  Sitten taas minkäänlainen henkilöiden kuvien levittely ei ole ok, mikäli kuvan henkilöllä ei ole oikeutta julkaista kuvaa kyseisessä kontekstissa. Varmasti hyvin harva pedofiili ilahtuisi jos hänen kuviaan alettaisiin levittelemään jossain pedofiilien tunnistamisryhmässä, ja yhtäkaikki viattomankin lapsi(mallinkin) kuvan levittely pedofiilien kesken muodostaa kontekstin, johon harva lapsi tuskin kuviaan haluaisi. Se, että kuvat sinänsä olisivat julkisesti saatavilla olevia, ei poista kuvan levittäjän (rikosoikeudellista) vastuuta silloin, kun kuvaa levitellään loukkaavassa kontekstissa. Tämän ymmärtäminen lienee olennaisen tärkeää silloin, kun pyritään purkamaan pedofiliaan kohdistuvia tabuja; itselläni ei ainakaan riitä sympatiat ollenkaan ihmisiin, jotka levittelevät toisten kuvia luvatta (eli syyllistyvät rikokseen) tai hyväksyvät tällaisten kuvien levittämisen (eli hyväksyvät rikoksen).

  Mielestäni myöskään ”lapsirakkaat herrasmiehet” ei ole kovin hyvä ryhmän nimi lapsista kiinnostuneille henkilöille, sillä se sulkee ulos kaikkia muita sukupuolia edustavat sekä sukupuolettomat pedofiilit. Sinänsä hienoa että pedofileille on tarjolla vertaistukea, kunhan se ei ole vähemmistöissä tapahtuvaa toisten vähemmistöjen syrjintää.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: