Sananvapaus, terrorismi ja pedofilila

Pariisin tapahtumat saivat ajattelemaan taas sananvapauden toteutumista. Koska vaikka sananvapautta pidetäänkin lähes itsestäänselvyytenä, se ei sitä kaikille ole edes länsimaissa. Aiemmin olen kertonut tässä blogissa jo siitä, kuinka vaikeaa on tuoda esille mielipiteitään pedofiilina, jos on ennakkotarkistus viesteille – viestejä ei julkaista, vaikka kirjoitus olisi hyvinkin perusteltu ja aiheeseen liittyvä.

Samalla tavalla sananvapautta rajoittava vaikutus on LGBT-piirien herkkä halu hiljentää keskustelu pedofilian ja homoseksuaalisuuden samankaltaisuudesta seksuaalisuuden suuntautumisena. Homoseksuaalit eivät halua pedofilian stigmaa itseensä, mutta tulevat samalla syrjineeksi pedofiileja ennakkoluulojensa perusteella.

Pedofiliasta puhuessa syytetään myös lähes poikkeuksetta lasten hyväksikäytön hyväksymisestä, jonka verukkeella helposti poistetaan kirjoitusoikeudet. Vaikka kuinka asiallisesti ja perustellusti asiansa esittää.

Ja mitä muuta kuin pienimuotoista terrorismia ja pelottelua on se, että uhkaa ”doxata” tuntemattomia vain sillä perusteella, että sattuu olemaan kiinnostunut lapsista? Alla esimerkki tähän blogiin liittyvästä tapauksesta, jossa yritettiin ilmeisesti kalastella allekirjoittaneen ip-osoitetta tai muita yhteystietoja.

xxxhunterssit

Mistä muusta tällaisessa on kyse, kuin ahdasmielisen typeryyden motivoimaa toisten pakottamista oman mielikuvansa mukaiseksi? Asiasta josta itse luulevat tietävänsä kaiken tarpeellisen, ilman edes yritystä ymmärtää toisen osapuolen näkökulmaa. Tietystikään asialliseen kysymykseen ei tullut vastausta.

Toivoisin olevani Charlie. Toivoisin, että uskaltaisin olla avoimesti sitä mitä olen. Uskon, että kasvotusten ihmisten olisi vaikeampia tyrmätä, jos kertoo rehellisesti omista ajatuksistaan. Mutta riskit ovat tosielämässä myös suuremmat, ja on vaikea uskaltaa.

Mainokset

2 kommenttia

 1. Olivia

  Voi hyvänen aika. Mä vaan toivoisin et ihmiset lopettaisi ahdasmielisen ajattelun ja ymmärtäisi, että pedofiili ei ole sama asia kuin raiskaaja. Auttais oikeesti kaikkia.

  Hirveesti tsemppiä sulle!

  Tykkää

  • Kiitos kannustuksesta. Mutta tällainen maailma on, voit vaikka itse todeta sen ottamalla puheeksi tämän asian missä tahansa nettifoorumilla.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: