Sain bannit, koska olen pedofiili

Allekirjoittaneelle tuli taas ajankohtaiseksi aiheeksi keskustelupalstojen sensuurikäytännöt, koska tunnukseni estettiin MuroBBS:n keskusteluissa. Sain bannit ilmeisesti siitä syystä, koska osallistuin palstan ”Nätti tyttö” -keskusteluun postaamalla kuvan Kristina Pimenovasta. Kristina on 9-vuotias mainstream-malli, joka on ollut mm. Vogue Bambinin kannessa (postaamani kuva on linkin takana se, jossa on Kristina-koru kaulassa).

Toisten keskustelijoiden kommenttien mukaan kyseistä ketjua luetaan erooottisessa mielessä, vaikka tarkistin keskustelua muutama sivu taaksepäin ja kuvat olivat lähinnä kasvokuvia. Mukaan annettiin ne tyypilliset täydellisen tietämättömyyden mahdollistamat huudot, joihin on jo tottunut. Pelkästään tämän yhden kuvan postaamisesta sain varoituksen ”provosoinnin” takia. Tämän jälkeen koin kuitenkin velvollisuudekseni puolustautua ja pyysin anteeksi, jos loukkasin jotakuta. Ohjasin jatkokeskutelua eriliseen lankaan, kuten varoituksessa oli neuvottu ja joka on ollut olemassa jo entuudestaan useita kuukausia. Seuraavana päivänä oli vastassa tämä:

muroban

Oliko nämä bannit aiheelliset? Miten pitäisi reagoida banneihin jotka on annettu ilman syytä? Onko ok tehdä vain uusi tunnus? Vai pitääkö olettaa tai arvata joku syy? Oma näkemys on, että minua joko pidettiin trollina, joka kirjoitteli valheellisesti vain ärsyttääkseni muita, tai että aiheutin vain kiusaannusta. Kiusaannusta, koska ei osata suhtautua ihmiseen, joka puhuu julkisesti pedofiilisesta suuntautumisestaan. Ehkä pelätään myös, että jos sen antaa jatkua, jollain tavalla hyväksytään pedofilia, eli ennakkoluulojen mukaan lasten hyväksikäyttö. Mutta onko rehellisyys provokaatiota?

Mitä tämä tarkoittaa sananvapauden kannalta? Nyt olen estynyt kirjoittamasta myös toisessa, täysin asiallisessa ketjussa, jolla on yhteiskunnallista merkittävyyttä ja jolla on ollut myös kiinnostusta MuroBBS:ssä. Kyseisen keskustelun kautta on tullut satoja tännekin blogiin, tosin vain vilkaisemaan.

Yksittäisillä keskustelupalstojen moderaattoreilla on valta päättää, mistä sosiaalisessa mediassa voidaan keskustella ja mistä ei. Millä pätevyydellä tai sivistyksen tasolla näitä päätöksiä tehdään? Saako palsta ylipäätään rajoittaa keskustelijoita seksuaalisuuden suuntautumisen perusteella? Eikö se ole laitonta syrjintää? Tabut pysyvät tabuina jatkossakin, jos hankalista aiheista ei saa puhua.

Mainokset

2 kommenttia

  1. Tsaahas

    Hei älä suomenna threadia langaksi, multa meni 5min veivatessa sun lausetta edes takaisin! Sano thread tai vain keskustelu 😀

    Tykkää

  2. Tsaahas

    Äläkä ammenna elämänviisautta MuroBBSista, siinä ei hyvin käy…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: