Pedofiilin ajatuksia suorassa lähetyksessä

Twitter johdatti eilisiltaisen radiolähetyksen äärelle. BBC5- radiokanavalle soitti hyväksikäytön uhri, joka tuntee itsekin vetoa lapsiin (podcast-linkki). Mielenkiintoista (sen lisäksi että tästä ylipäätään puhutaan!) on se, miten tämä ajattelee asiaa. Referoin tähän mielenkiintoisimpia kohtia.

Aluksi soittaja oli varovainen ylipäätään tunnustaa että edes joskus on tuntenut vetoa lapsiin, mutta lopulta myöntää, että joskus on tuntenut vetoa, mutta ne ajatukset kauhistuttavat. Soittaja vakuuttaa että avusta olisi apua, ihan vain siitä, että saisi puhua näistä tunteista.

Soittaja kertoo myös siitä kun on kahden tyttären isä. Hänen oli vaikea olla vanhempi, koska ei olisi halunnut koskea kylvettää tai olla lähellä lapsiaan, mutta niin kuuluu olla. Omat ajatukset mietityttivät. Hänestä tuntui vähän tyhmältä kun ei ole tehnyt mitään pahaa, mutta silti tuntuu pahalta.

Soittaja kuvaili hyvin myös sitä, miten monet tuntevat näin viattoman lapsen kauneudesta. Mutta ei ole sitä että haluaisi turmella tämän puhtauden, vaan on tosiasia että lapset ovat kauniita. Sen haluaa voida sanoa – mutta jos sanoo sen niin, että se on erityisen merkityksellinen ja syvä – sinut lytätään ja sanotaan että olet rikollinen.

Soittaja oli avoimia kysymyksiä. Voiko olla ilman tuollaisia ajatuksia? Onko laitointa tai väärin olla ajatuksia lasten viattomuudesta ja lasten turmelemisesta?

Kuulostaa surulliselta, että suuntautumistaan tarvitsee pelätä tällä tavalla. Soittaja kertoo joskus heräävänsä yöllä ajatuksiinsa, että ”tapahtuu asioita joita en haluaisi tapahtuvan”. ”Että olisin karmea hyväksikäyttäjä, mutta en ole. Että olisin toistanut mennyttä, mutta en ole.” Soittaja kertoo pelänneensä 20 vuoden ajan, että hänestä tulisi hyväksikäyttäjä, muttei enää. Hän ei ole ollut lähelläkään, koska on kovettanut sydämensä sitä kaikkea vastaan.

Soittaja kertoo, että asia, mikä erottaa hänet hyväksikäyttäjästä, on tilaisuus. Että sopivan tilaisuuden tullen olisi ollut hyvin vaikeaa, ja hän on vain onnekas. Tämä on vähän vaikea uskoa. Toisaalta soittaja kertoo, että hänellä on hyvin vahva oikeudentaju. Muutenkin soittaja ilmaisi moneen kertaan, ettei halua tehdä pahaa lapsille. Tämä on mielestäni paljon parempi selitys. Soittajan puheesta käy selvästi ilmi, että hän kunnioittaa lapsia.

Lopuksi soittaja esitti mielenkiintoisen ”näkökulman”: ”Tavallisissa ihmisissä voi olla samanlaisia tunteita, joita luultavasti ilmenee pedofiileilla. Heitä ei pitäisi demonisoida, vaan auttaa.”

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: