Pedofiliaa ja aktivismia

Tom O’Carroll kirjoittaa taas mielenkiintoisesta TV-dokumentista. Tom kuuluu radikaaleihin pedofiiliaktivisteihin, ja joka on 70-luvulla ollut vaikuttamassa yhteiskunnallisissa liikkeissä, mm. PIEn jäsenenä. Tom on ollut haastateltavana dokumenttiin, joka siis esitetään ensi tiistaina briteissa Channel 4:llä, mutta hänen osuutensa on jätetty pois. Dokumentti vaikuttaa kuitenkin mielenkiintoiselta, sillä näyttäisi, että se olisi  tehty ennakkoluulottomasta näkökulmasta ja edistäisi ymmärtämystä pedofiilisesta suuntautumisesta.

The Paedophile Next Door -dokumentin esittelyssä sanotaan mm:

Steve Humphries sets out to discover why all the elaborate policies and legislation put in place to protect children from sexual abuse have failed.

He discovers some radical new solutions proposed by an increasing number of child protection experts which challenge our deep-rooted attitudes and emotional reactions to paedophiles. […] Dr Goode believes that the that the most promising way to reduce the number of child abuse cases is to encourage paedophiles who have not yet targeted children to “come out” and receive treatment.

This theory is supported by an extraordinary interview in which Humphries meets a man face-to-face who confesses, on camera, to his strong sexual attraction for children as young as five. He claims that he has not interfered with a child, nor could ever imagining doing so. He is so desperate for help that he is prepared to ‘out’ himself in the hope that men like him will be more readily offered support to manage their unwanted desires.

Tom vaikuttaa kovin ärtyneeltä liian pehmeästä, uhriutuvasta suhtautumisesta haastateltujen pedofiilien osalta. Häna käyttää termiä ”virtuous shit”, viitaten amerikkalaiseen pedofiilien vertaistukipalstaan nimeltä Virtuous Pedophiles. Palstalaisten nöyristelevä mielistely julkisuuteen suvaitsevaisuuden ja hyväksynnän saamiseksi pedofiilisille tuntemuksille toimii hänen mielestään tarkoitusperiä vastaan. Radikaali tarkoitusperä on siis tässä ”self-determination”, eli lasten päätösvallan salliminen suhteissa aikuisten kanssa.

En voi tästä olla mitenkään samaa mieltä. Jos tuollainen self-determination koskaan tulisikaan vallitsevaksi ajatustavaksi, niin se ei ainakaan tule sallituksi niin kauan kuin pedofiliit nähdään lähinnä manipuloivina hirviöinä. Suuren yleisön pitää aivan ensin olla tietoinen siitä mitä pedofiilinen suuntautuminen tarkoittaa ja mitä se ei tarkoita. Tämän jälkeen tällaiset asiat tulevat, jos ovat tullakseen, mutta vähemmistöryhmät eivät niistä voi itse päättää. Enemmistö muodostaa joka tapauksessa oman mielipiteensä itse.

Mainokset

3 kommenttia

  1. Minä ainaki ymmärrän asian pointin mutten pysty uhrina mitenkään käsittämään koko pedofiili asiaa, ja sitä että voiko ihminen joka tykkää lapsista, olla kuitenkaan tekemättä mitään? Päässähän saa liikkua mitä vaan, se on jokaisen oma ongelma mutta sekin pitää ihmisten muistaa että kun olet lapsi ja sinua hyväksikäytetään nii se asia ei jää sinne menneisyyteen, ei ne tunteet mitä koit sillon katoa mihinkään. Siinä kuitenki oon samaa mieltä että suurin osa ihmisistä on sokeita tämän asian kanssa. Ehkä ajattelevat vain uhreja mutta ei se helppoa ole tekijälläkään.. varmaankaan.

    Tykkää

    • Näkisin asian niin, että pedofiilin ei ole sen vaikeampi olla tekemättä mitään lapsille kuin kenelläkään muullakaan. On paljon ihan normaalisti suuntautuneita, jotka eivät koskaan saa tyttöystävää, eikä näiden kohdalla yleensä ajatella ”raiskaaja, joka ei ole tehnyt mitään”. Pedofiilin kohdalla asia ei ole sen kummallisempi, paitsi ennakkoluulot ohjaavat suuren yleisön ajattelua. Jos pedofiili hyväksikäyttää lapsia, silloin on jotain muutakin vialla.

      Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: