Voiko pedofiili tulla ulos kaapista?

Olisiko pedofiilin mahdollista tulla ulos kaapista lapsista kiinnostuneena ihmisenä? Niin, ettei piilottelisi omaa suuntautumistaan vaan voisi avoimesti kertoa tykkäävänsä vain lapsista siinä mielessä. Kun sukulaiset kyselevät, että joko on tyttöystävä katsottuna, niin voisi vain vastata että ei se oikein ole onnistunut, koska haluaisin ala-asteikäisen tyttöystävän. Elämä olisi paljon yksinkertaisempaa ja vapaampaa. Ei tarvitsisi vältellä kiusallisia puheenaiheita.

Mutta onhan se selvää, että nykymaailmassa tuollainen olisi vähintään riski. Suurin osa ihmisistä varmasti pystyy hyväksymään sen tosiasian, että kukaan ei pysty valitsemaan suuntautumistaan. Olen kuullut, että jotkut ovat kertoneet kavereilleen suuntautumisestaan ja usein vastaanotto on ollut ihan ymmärtäväinen. Kaikki eivät kuitenkaan osaisi pitää sitä omana tietonaan (olisihan tämä aika mehevä juoru!)  ja sana leviäisi. Jossain vaiheessa tulisi vastaan joku, joka ei kertakaikkiaan pysty ymmärtämään, tai ei halua ymmärtää, eroa pedofiliin ja hyväksikäyttäjän välillä.

Kun sana on lähtenyt leviämään, on mahdotonta itse oikoa väärinkäsityksiä. Tällöin ihmisille muodostuu kuva vain ennakkoluulojen perusteella. Ja ei tarvita kovin vilkasta mielikuvitusta, että ajattelee joutuvansa sen jälkeen syrjinnän kohteeksi siellä täällä.

Jonain päivänä pedofilia voisi kuitenkin olla hyväksyttyä seksuaalisena suuntautumisena. Eihän nykyinen hyväksymättömyyskään pedofiliaa mihinkään hävitä, eikä ole mitään syytä ajatella hyväksymisen lisäävän sitä. Mutta hyväksyttynä vähemmistönä varsinkin nuorten pedofiilien olisi helpompi oppia elämään suuntautumisensa kanssa hyväksyttävällä tavalla. Suuri osahan tuntee jossain vaiheessa jonkunlaista häpeää tai syyllisyyttä suuntautumisestaan.

Monet kokevat ristiriitaisena omat tunteensa, jotka ovat seksuaalisen puolen lisäksi myös rakastavia ja helliä. Ainoa vertailukohta on uutistapaukset, jotka ovat sitä paremmin esillä, mitä hirveämpiä rikoksia on tapahtunut. Nämä ovat kuitenkin käytännössä ainoita roolimalleja, joihin nuori voi pedofiili voi nykypäivänä samaistua. Tämän ristiriidan, oikeammin sanottuna paradoksin, ratkaiseminen ei välttämättä ole kaikille helppoa.

Kaikki eivät tietysti koe tarvitsevansa tämän ratkaisemiseen mitään erityistä tukea, mutta uskon kyllä että monille ulkopuolisesta tuesta voisi olla paljonkin apua. Jo pelkästään se, että voisi puhua jollekulle, auttaisi monia. Mutta puhuminen ei ole helppoa ennakkoluulojen takia.

Entä jos julkisuudessa olisi olemassa positiivisia roolimalleja nuorille? Jos olisi muunkinlaisia lapsista kiinnostuneen arkkityyppejä kuin lasten hyväksikäyttäjät? Jos nuori pedofiili voisi ottaa mallia julkisuuden henkilöstä, joka osoittaa, että voi menestyä elämässä kaikesta huolimatta ja jotka joutuvat luopumaan samoista asioista kuin nuori itsekin joutuu? Eikö yhteiskunnalla pitäisi jopa olla velvollisuus tarjota tällaisia malleja nuorille jäsenilleen? Mutta miten se tapahtuisi, jos kukaan ei uskalla tulla ulos kaapista?

Mainokset

1 kommentti

  1. Zenith

    Tämä on se mitä minä toivon. En ole edes kiinnostunut poistamaan tai merkittävästi alentamaan suojaikärajoja, mutta tämä asennemuutos olisi vain hyvä juttu. Ne jotka apua tarvitsivat saisivat sitä ja tunnustettaisiin se, että ihmisiä mekin ollaan. Mä olen nuorempana ollut suht avoin kaveripiirissä. Läheiset kaverit on hyväksyneet mut, mutta toisten olen kuullut levittävän valheita kylillä. Nykyisessä elämässäni en oikein osaa kuvitella ulostuloa. Tuntuu, että tästä asiasta ei saa puhua kuin yhdellä sävyllä. Jos vähänkin kyseenalaistaa vallalla olevia käsitteitä saa todella agressiivista palautetta. Mitään muuta ihmisryhmää ei vihata yhtä paljon, edes murhaajia. Ihmisten mielissä pelkkä kiinnostus lapsiin tekee ihmisestä hirviön.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: