Pedofilia taas otskoissa

Hyvät uutiset ensin. Satu Vasantola kirjoitti tänään erinomaisen tärkeästä aiheesta Hesarin pääkirjoitussivulla kirjoituksessaan Miksi pedofiileille tarjotaan terapiaa vasta vankilassa?

Vasantola kirjoittaa 16- vuotiaasta amerikkalaisesta Adamista, joka huomasi olevansa pedofiili, kauhistui itseään ja päätti hakea apua. Mutta turhaan. Onko tilanne parempi Suomessa? Vasantola otti selvää:

Kysyin ennalta ehkäisevästä hoidosta sosiaali- ja terveysministeriöstä, oikeusministeriöstä, Rikosseuraamuslaitoksesta, Väestöliitosta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta sekä muutamilta nuorisopsykiatreilta ja seksuaaliterapeuteilta. Vastaus oli kaikkialla sama. Ennalta ehkäisevää hoitoa ei ole, eikä terapeutteja ole siihen koulutettu. Erään asiantuntijan kommentti oli kuvaava: ”Saattaisi siinä terapeutti pyöritellä silmiään, jos pedofiili tulisi apua pyytämään.”

Yritän silloin tällöin keskustella somessa tuntemattomien kanssa pedofiliasta. Yleinen ensireaktio pohjautuu tietysti ennakkoluuloihin, ja reaktio on huuto, että mene hoitoon. Niinpä. Ja jos ymmärretäänkin, että suuntautumista ei voi muuttaa, niin seuraava ratkaisuehdotus on mennä narun jatkoksi. Ei ole kovin rakentavaa. Jos itse yrittää nimettömänä selittää, kuinka vääriä ennakkoluulot ovat, ei kukaan kuuntele. Siksi on hyvä uutinen, että jonkunlainen arvovaltainen taho ottaa esille myös pedofiilien suuren hiljaisen massan näkökulman tähän asiaan.

Adamin tarinan kertova artikkeli on kokonaisuudessaa luettavissa täältä. Adam ei ole tietenkään mitenkään ainoa tapaus, omien ja tuttujen kokemusten mukaan melkein tyypillinen. Myös muita samankaltaisia juttuja on ollut mediassa viime aikoina:

http://www.dw.de/if-im-attracted-to-children-i-must-be-a-monster/a-16727957

http://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.ein-paedophiler-erzaehlt-leben-mit-dem-tabu.95fe06d9-3afb-403e-bad6-4a6b3af2c722.html

Kannattaa lukea myös NYT-liitteessä pari vuotta julkaistu juttu aiheesta.

https://web.archive.org/web/20131105065624/http://nyt.fi/20120917-olisiko-kaikkien-etu-jos-pedofiili-saisi-ennakoivaa-hoitoa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: