Fingerpori ja pedofilia

Parikymmentä vuotta sitten pedofiliaan liittyvä hysteria oli pahimmillaan. Mediaa hallitsi hirmutarinat insestitapauksista ja pedofiilit olivat äärimmäisen pahuuden ilmentymiä. Kenellekään ei olisi tullut mieleen kertoa vitsejä pedofiliasta, ainakaan julkisesti. Nyt kuitenkin suurimmat ylilyönnit lienevät takanapäin. Eihän pedofiliaa edelleenkään oikeasti ymmärretä, mutta aavistuksen verran on suhtautuminen muuttunut asiallisempaan suuntaan. Silti on melkein yllättävää, että jopa valtakunnan päälehdissä voidaan esittää  huumoria, joka liittyy pedofiliaan.

Kieron huumorin sanansaattaja ja Pahkasian perillinen Fingerpori on ennakkoluulottomasti uskaltanut ottaa kaikenlaiset vähemmistöt mukaan vitsien aiheiksi. Tässä muutama oma suosikki esimerkiksi.

Median itseironian varjossa menee melkein huomaamatta Kosken lapsia ja Tykkään pikkupojista. Aivan absurdia sanaleikkiä edustaa mm. Lasten reiät ja Pikkulasta sänkyyn – näille joko nauraa tai ei naura. Omat parhaat suosikit on kuitenkin näitä, joissa käy melkein sympaattisesti ilmi lapsista kiinnostuneen erilainen näkökulma maailmaan. Kukapa ei olisi joskus halunnut ymmärtää näin: 12-vuotias mukaan ilmaiseksi, Voisitko katsoa lapsia (totta kai!) ja Tarkkaile lapsia liukuportaissa.

Vähän turhan sovinnaiseksi on siistitty Lasten hoitopöytä. Kaikki kuitenkin tietävät mitä tuosta logosta tulee mieleen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: