Kulttuuria

Jottei blogi olisi pelkkään tekstiä, yritän saada mukaan jotain visuaalista. Oli 80- ja 90-lukjen vaihde, kun allekirjoittanut oli siirtymässä ala-asteelta yläasteelle. MTV:ssä soi Lambada.  Videon naispääosaa esitti noin 12-vuotias kaunis blondityttö ja keikutteli valkoista pikkuhametta tanssiliikkeillään. Siinä oli jotain kiehtovaa. Tämä oli ensimmäisiä kokemuksia siitä kiihkosta, jota aikuset tuntevat, ja pienen pojan tuntui olevan kiellettyä ajatella sellaisia asioita. Tällöin ei kuitenkaan osannut ajatella, että asiassa olisi mitään erikoista tai poikkeuksellista, koska olin Robertan ikäinen itsekin.

Yksi nuoruuden tärkeimmistä lapsiin liittyvistä kokemuksista oli 90-luvun alkupuoliskolla tietenkin tenavavatähdet. Kesäiltojen ykkösohjelmaa katsottiin koko perheen voimin, mutta allekirjoittanut kuunteli näitä haltioissaan, suorastaan lumoutuneena – yrittäen tietysti piilotella tätä muulta perheeltä, koska eihän kahdeksasluokkalaiselle murrosikäiselle pojalle olisi mitenkään käynyt päinsä myöntää julkisesti kuinka ihastuttavia nämä laulajat olivat.

Tenavatähdistä on erityisesti jäänyt mieleen Ella Lahtinen. Ellassa oli jotain, mikä jäi mietityttämään pidemmäksi aikaa. Ellan kappale soi päässä enkä voinut lopettaa Ellan ajattelemista. Muistan odottaneeni pitkään vuoden 1992 finaalia ja toivoneeni Ellan voittavan. Sen on pakko olla ollut jonkinlainen pieni ihastus. Allekirjoittanut joutui jo pohtimaan sellaisia kysymyksiä, kuin että onko Ella hieman nuori ihastuksen kohde pian lukioon menevälle teinipojalle. Rakkaus alkoi tuntua entistä kielletymmältä.

Näihin aikoihin tuli iltaisin silloin tällöin valvottua sängyssä ja miettyä asioita siltä kantilta, että voiko ihminen olla vähän samalla tavalla kuin homo, mutta onkin kiinnostunut pikkutytöistä. Mutta miksi vain homoista puhuttiin? Voinko olla ainoa tällainen koko maailmassa? Olin tietysti kuullut lastenraiskaajista, mutta en osannut samaistua sellaiseen. Tulisiko minusta lopulta sellainen väistämättä, vaikken haluaisi? Halusin vain rakastaa, en tehdä pahaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: